dijous, 26 de novembre del 2009

Reunió de dilluns

Dilluns 23 vàrem fer una reunió informativa de la que ara intentarem fer un petit resum pels pares que no van poder assitir.

Primer vàrem xerrar dels deures. La sensació generalitzada va ser de que els nins duien massa deures a casa i que els ocupava massa temps cada dia. L'ideal seria que els nins i nines fessin de mitja hora a tres quarts de feina cada dia a casa. De moment intentarem reduir una miqueta el volum de feina i després de Nadal ja veurem si tornam a posar més feina.

El segon punt que vàrem tractar va ser el de les activitats de la Pissarra Digital que feim a classe i que vos podeu descarregar a casa per tel que els nins repassin el que feim a classe o per que preparin els examens. Per fer això és necessari que instal·leu al vostre ordinador un programa (visualitzador de notebook) que vos podeu baixar des d'aquí. Recordau que per un millor funcionament de la pàgina heu de navegar amb el Mozilla de Firefox. A més de les activitats de la Pissarra Digital també vos oferim unes activitats per fer a casa per repassar els distints temes que anem fent a classe. Aquí en teniu un exemple.

Després xerràrem de l'àrea de matemàtiques. L'any passat es varen passar unes proves de diagnòstic als nins de quart on vàrem descobrir que una de les majors dificultats que tenen els nins són els problemes. Per això dedicarem 20 minuts dels dimarts a fer els superproblemes. Cada setmana treballarem oralment aquest superproblema i ens agradaria que durant la setmana els nins poguessin repassar la feina feta a classe a ca seva amb la vostra ajuda. Cada setmana intentarem penjar una versió autocorregible perquè pogueu fer aquesta feina amb els vostres fills (superproblemes versió web) És important que els nins facin aquesta feina a l'ordinador supervisats per un adult que els faci reflexionar i pensar bé les respostes. Tot això està penjat a la pàgina www.fassers.com a la secció de Pissarres Digitals al curs de tercer. Aquí teniu un enllaç directe.

Per últim comentàrem un darrer servei que vos oferim perquè els vostres fills treballin a casa. Se tracta d'un servei de proves o examens online o a distància. Abans del examens de medi (de moment ho oferim a medi, si veim que funciona a lo millor ho exportarem a altres àrees) posarem un enllaç al bloc de la classe per tal que els nins puguin fer una prova del tema de medi a estudiar. Després d'acabar la prova podreu veure els resultats de la prova i comprovar si el nin ha estudiat prou o si al contari hauria d'estudiar una miqueta més. Podeu fer servir aquesta eina de dues maneres distintes, fer la prova amb el llibre al davant, cercant la informació i així el nin estudiarà o podeu fer la prova després d'estudiar, sense llibre i així podreu comprovar el grau de preparació del nin.

Tota aquesta oferta funciona per Internet i per poder gaudir d'ella necessitau un ordinador connectat a la xarxa. És per això que totes aquestes activitats no són obligatòries, encara que siguin molt recomanables. Per tots aquells que no podeu disposar d'un ordinador connectat a ca vostra pensau que teniu l'opció d'anar a la biblioteca municipal on vos deixaran connectar-vos als seus ordinadors.

Esperam que tot això vos sigui d'utilitat i ajudi als vostres fills a millorar una miqueta cada dia.


Alberto i Juana Mari